Tratamente Copii Și Adolescenți

Cât valorează zâmbetul sănătos al copiilor tăi?

Dinții temporari, sau “dinții de lapte” erup în cavitatea bucală până la vârsta de 3 anișori, însă primul control la medicul stomatolog este recomandat a fi realizat timpuriu, astfel încât micuții să fie familiarizați cu prezența profilactică a medicului dentist în viața lor, nu direct cu cea curativă.

Programele profilactice de familiarizare cu cabinetul, care cuprind ședințe scurte de instruire prin joacă privind prezența dințișorilor, importanța lor, elemente constitutive ale cabinetului dentar, importanța periuței dentare și modul in care aceasta poate fi utilizată, contituie cele mai timpurii tehnici de acomodare.

Ulterior, copilașii vor beneficia de programe profilactice precum igienizarea profesională, care implică colorarea dinților cu revelator de placă- o metodă de conștientizare atât pentru copii cât și pentru părinți a prezenței plăcii bacterine, o peliculă de bacterii prezente pe dințișori, aparent inexistentă la prima vedere. Acest colorant urmează a fi îndepărtat împreună cu pelicula bacteriană, astfel încât copiii să deprindă și să fie instruiți a efectua un periaj corect. De asemenea, soluții și geluri remineralizante se pot aplica în sitațiile în care dințișorii celor mici prezintă probleme specifice acestui tip de tratament.

Totodată, sigilarea dentară este indicată tuturor dinților tineri care prezintă un relief accentuat al suprafețelor dentare, acest gest eprezentând, de fapt, obstruarea zonelor retentive pentru alimente și bacterii de către un produs de specialitate. Prin “astuparea” șanțurilor și fosetelor dentare se realizează o prevenție suplimentară în vederea descurajării dezvoltării cariilor dentare la nivelul acestor zone ale dinților.

Atunci când vorbim de prezența căriuțelor dentare, cabinetul nostru dispune de modalități de tratament prietenoase și în același timp profesionale, pentru redobândirea sănătății oro-dentare a copiilor.

Venim în întâmpinarea problemelor Dvs și cu tratamente specifice endodontice (tratamente ale canalelor radiculare), atunci când evoluția cariior dentare este avansată.

Extracția dinților este realizată de către specialiștii noștri atunci când acest procedeu este necesar, prin folosirea mijloacelor analgezice și anestezice corespunzătoare, astfel încât confortul micului pacient să fie cât mai bine obținut!

Întrebări și răspunsuri privind tratamentele pentru copii și adolescenți

Vă rugăm trimiteți întrebările dumneavoastră prin intermediul formularului de contact

Cere O Programare