Tratamentul leziunilor carioase

Tratamentul leziunilor carioase

ȘTIAȚI CĂ…

cei trei factori determinanți în apariția cariilor dentare sunt reprezentați de către:

  • bacteriile cariogene – prezența sau absența lor în funcție de igiena dentară practicată
  • constituția structurii dentare – înzestrarea genetică pe care o deținem
  • alimentația – tipul alimentelor consumate în mod preponderent (ex: glucidele au puternic efect cariogen, fiind substratul energetic necesar al bacteriilor)

Filodent vă invită în vederea consilierii profilactice privind evitarea apariției cariilor dentare, atât cu sfaturi de igienă orală corespunzătoare, cât și cu un ghid alimentar echilibrat.

De asemenea, pentru tratarea leziunilor carioase deja instalate, oferim servicii profesionale de îndepărtare a țesuturilor infectate, cu restaurarea acestora în mod estetic și funcțional.

Pentru că se cunoaște faptul că evoluția procesului carios înseamnă creșterea cantității de țesut dentar sănătos pierdut și implicit pierderea ulterioară a vitalității dentare (moartea nervului), recomandăm instituirea tratamentului încă din fazele cele mai incipiente în care observați prezența unei carii. Nu este necesară apariția durerii pentru a considera oportun momentul începerii tratării dintelui.

Având în vedere prevalența crescută a leziunilor carioase la nivel național și rata mare de pierdere dentară ca o consecință a acestui fapt, considerăm necesară instituirea programelor individualizate de control și profilaxie dentară.

Întrebări și răspunsuri privind Tratamentul Leziunilor Carioase

Vă rugăm trimiteți întrebările dumneavoastră prin intermediul formularului de contact

Cere O Programare